Lønnlia
 

Om Lønnlia

 

På Lønnlia produseres klær, strikket av nydelig mohairgarn fra Telespinn AS.

 

Ulla de bruker stammer fra norske mohairgeiter. Bearbeidingen av mohairen foregår på en miljøvennlig måte, uten bruk av kjemiske hjelpemidler. Mohairen tilsettes noe fin merinoull ved spinning for å gjøre garnet luftig og formstabilt.

 

Avl av mohairgeita ble utviklet i Tyrkia, og var i lange tider bare tilgjenglig for sultaner i Tyrkia. På slutten av 1800-tallet ble det eksportert geiter til Sør-Afrika og USA. Disse tre landene er i dag ledende innen avl og produksjon.

 

Mohairens egenskaper:

- Er glansfull og silkebløt

- Har stort volum i forhold til vekt, gir drøyt garn og lette plagg.

- Har stor isolasjonsevne.

- Avviser smuss

- Tåler lett vask i maskin

 

På Lønnlia lager vi også hyttebøker med treperm. Disse er malt med dekor. Du kan gjerne bestille bok med hyttas navn, og malt etter ønsket motiv.

 

Historikk:
Lønnlia drives som enkeltpersonforetak.
Firma Ninas skaperglede ble etablert  i 2001. Nina ble godkjent som husflidhåndverker og ble medlem i Husflidhåndverkerne i Akershus. Produksjonen besto av dekormaling på glass og tre, i tillegg til søm av lappeteknikk, gardiner og møbelputer. Jeg holdt også kurs i glassmaling. Nå er produksjonen konsentrert om strikking og dekormaling på tre.

 

I 2004 kjøpte vi Lønnlia, et lite småbruk på ca. 10 mål. Lønnlia ligger vakkert og usjenert til på østsiden av Mjøsa, litt nord for Minnesund, med fantastisk utsikt.
Firma skiftet navn til Lønnlia i 2007.

 

 

 

Lønnlia